Subota 05.12.2015.
07:23
Vestionline

Novakova sezona iz snova (11): Sinsinati uklet kao Rolan Garos

Tanjug/AP
Ovaj put je Švajcarac bio bolji: Novak Đoković i Rodžer Federer

Nije uspeo Novak da osvoji Rodžers kup u Montrealu, a sa velikim motivom stigao je u Sinsinati (17 - 23. avgust). Naime, ovaj Masters u američkoj državi Ohajo najbolji teniser današnjice nikada nije osvojio.

Na početku turnira, Novak je slavio u dva seta protiv malo poznatog Francuza Benoe Pera (7:5, 6:2), da bi u nardnoj rundi morao da igra tri seta Davida Gofana (6:4, 2:6, 6:3). U duelu sa Belgijancem videlo da igra Đokovića nije tako tečna kao u prvom delu sezone.

U četvrtfinalu se očekivala velika borba protiv Stanislasa Vavrinke. Bio je to njihov prvi duel od finala Rolan Garosa, kada je Švajcarac nadigrao našeg asa. Međutim, Nole je preslišao Stena, pobedivši ubedljivo - 6:4, 6:1.

U polufinalu, opet nezgodni Aleksandar Dolgopolov, sa kojim je Novak ima problema i u prethodnim mečevima. Nije bilo Srbinu, izgubio je prvi set, Ukrajinac je imao i brejk u drugom, ali je Đoković opet pokazao psihičku superiornost, dobivši drugi set u taj-brejku, da bi u trećem slomio otpor rivala - 4:6, 7:6, 6:2.

U finalu - opet Rodžer Federer, najžešći protivnik u 2015. godini. Švajcarac je dominirao, pobedivši posle dva seta - 7:6, 6:3 i tako se osvetio za poraz u finalu Vimbldona. U taj-brejku, Novak je osvojio samo jedan poen, što govorio o superiornosti veterana.

Novaku će Sinsinati, kao i Rolan Garos da ostanu još neostvarena želja, ali verujemo da će naš as i te velike turnire, koji mu nedostaju u kolekciji, da osvoji.

- Bravo Rodžere, igrao si sjajno tokom cele nedelje i zasluženo osvojio titulu. Evo me, i peti put sam poražen u finalu i nisam uspeo da osvojim titulu ovde. Moraću izgleda da sačekam da se Federer penzioniše. Šalu na stranu, mnogo želim ovaj trofej i vratiću se sledeće godine da pokušam da ga osvojim - rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

U nedelju: Novakova sezona iz snova (12): Ameri se poklonili Đokoviću

2024 © - Vesti online