Petak 04.12.2015.
14:14
b92.net

Vilander: Novače, to ti je važno!

AP
Australijan open ključ sezone: Mats Vilander

On je istakao da će srpski teniser, ukoliko osvoji Australijan open, imati ponovo odličnu šansu za osvajanje sva četiri Grend slema u jednoj godini.

- Mislim da će biti veoma važno za Novaka da osvoji Australijan open. Ako osvoji to onda ima još jednu ozbiljnu šansu da osvoji sva četiri Slema. U suprotnom, pitanje je šta će biti sa njegovom motivacijom jer je on izuzetno motivisan tokom cele godine, a to je teško održati. Za njega je početak godine sve - rekao je Vilander. 

On se takođe osvrnuo i na sezonu koju je imao Rafael Nadal, rekavši da je Španac uspeo da se vrati, ali da još nije uspeo da dođe do Novakovog nivoa. 

- Rafa je naleteo na Novaka Đokovića na Rolan Garosu. Da je njega izbegao u četvrtfinalu možda bi u finalu imao šansu za titulu. Nije imao sjajnu godinu, ali mislim da je povratio poštovanje u svlačionici. Neće više gubiti mnogo mečeva od igrača koji su lošije rangirani od njega - smatra Vilander i dodaje da će španskom teniseru biti teško u budućnosti protiv Đokovića: 

- Da li će ponovo pobediti Novaka Đokovića? To je veliko pitanje, jer protiv njega ima najviše problema. Pitanje je da li može da osvoji Grend slem i da na tom putu pobedi Novaka Đokovića? Mislim da odgovor nećemo dobiti dok to zaista i ne uradi - kaže Vilander.

2024 © - Vesti online