Četvrtak 03.12.2015.
21:40
nezavisne.com

Đukanović: Više ništa neće biti isto

Srna
Sve za ulazak u NATO

- Umesto uobičajenih kritika svih nas, ovog puta izražavam poštovanje i zahvalnost članovima Vlade i vašim saradnicima koji su doprineli da se ostvari ovo izuzetno dostignuće - rekao je Đukanović i dodao da posle jučerašnjeg dana, u Crnoj Gori više ništa neće biti isto.

- Iskoračili smo u krug novih civilizacijskih vrednosti koje nikada nisu bile imanentne balkanskim društvima. Sedamo za sto sa vodećim zemljama sveta - rekao je Đukanović.

On je dodao da posao u Crnoj Gori pozivnicom u NATO nije završen i da jučerašnji čin treba da bude novi podsticaj za rad u periodu do verifikacije odluke.

Đukanović je ocenio da će odluka članica NATO-a imati i uticaj na proces evropskih integracija, ali da će pomoći i crnogorskom društvu.

- Poziv Crnoj Gori pomaže da prepoznamo svoje deficite, da sa više senzibiliteta gledamo na različitosti sa kojima živimo i da na taj način uspešnije savladavamo izazove sa kojima se suočavamo i da tako doprinosimo stabilnosti, Jer bez stabilnosti Balkana nema stablnosti Evrope, bez stabilnosti Balkana nema prosperiteta nijedne od država regiona - rekao je on.

2024 © - Vesti online