Četvrtak 03.12.2015.
19:30 >> 19:49h
alo.rs

Lavrov: Od Turaka ništa novo

Tanjug
Sa Turcima nikada više kao pre

- Sreo sam se sa turskim ministrom inostranih poslova na njegov hitan zahtev, nisam čuo ništa novo - rekao je Lavrov, prenosi agencija Tass.

- Turski ministar je potvrdio stavove koje su saopštili turski predsednik i premijer. Mi smo potvrdili naše stavove - kazao je Lavrov novinarima nakon susreta sa Čavušogluom tokom održavanja Ministarskog saveta OEBS-a u Beogradu.

Lavrov je naglasio da odnosi Rusije i Turske nakon obaranja ruskog aviona Su-24 više nikada ne mogu biti isti, dodajući da ne može da komentariše izjavu turskog predsednika Redžepa Erdogana da je Rusija ta koja trguje naftom sa Islamskom državom.

Ovo je bio prvi sastanak zvaničnika Rusije i Turske od obaranja ruskog aviona na granici Turske i Sirije.

Čavušoglu je nakon susreta s Lavrovim izjavio da ne treba mešati zajedničke napore u borbi protiv Islamske države i "kršenje turskog vazdušnog prostora”.

- Što se tiče kršenja turskog vazdušnog prostora, to ne treba da mešamo sa zajedničkim naporima da se borimo protiv Islamske države i zaista žestokog terorizma - rekao je Čavušoglu u obraćanju na plenarnoj sednici Ministarskog saveta OBES, a posle tet-a-tet sastanka s ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

2024 © - Vesti online