Utorak 18.05.2010.
09:42
Srna

Ukrali bager od 10 tona

Džinovska mašina bila je parkirana u žicom ograđenom prostoru Brodogradilišta, koje ima i video-nadzor, ali je bager ipak ukraden na volšeban način.

Nešo Vukelić, vlasnik novosadskog preduzeća "Altra" u čijem vlasništvu je bio ukradeni bager, kaže da su kamere na parkingu snimile krađu, koja se desila pre dva dana.

Foto: arhiva

"Na video-snimku jasno se vidi kako lopovi u 3.45 časova ujutro ulaze u dvorište Brodogradilišta sedaju u bager i probijajući ogradu odvoze mašinu u nepoznatom pravcu. Na snimku se istina, lopovima ne vide lica, ali, da su istražni organi hteli, mogli su da prate put kud je prošao bager, jer su sve važnije saobraćajnice u Novom Sadu pokrivene video-nadzorom", rekao je Vukelić lokalnim novosadskim medijima.

On sumnja da je ukradeni bager završio u Osijeku u Hrvatskoj, gde je navodno prodat za nekoliko hiljada evra.

"Priča se po gradu da je bager završio u Osijeku u Hrvatskoj gde je prodat za nekoliko hiljada evra. U Osijeku su navodno završili i drugi bageri ukradeni u Novom Sadu u prethodnih godinu dana, i takođe prodati u bescenje", naveo je Vukelić.

Bager u novosadskom Brodogradilištu peti je po redu za godinu dana, koji je ukraden u gradu, a da lopovi nikad nisu otkriveni.Vrednost ukradenih skupocenih mašina u Novom Sadu premašuje 400.000 evra

2024 © - Vesti online