Petak 04.12.2015.
12:30
S. Ban

Vodolije, neshvaćeni revolucionari

wallpapernpictures.blogspot.com
 

Pošto ovaj znak predstavlja prijateljstva, organizacije, druženja i sve što je osnovna odlika civilizovanog društva, neobično je da su Vodolije čak i kada su okružene velikim brojem ljudi izuzetni individualisti. Oni se ne unose previše u emotivne odnose, skloni su racionalizaciji svega, a opet, s druge strane, pripadaju onim ljudima koji će prvi priskočiti nekome u pomoć.

Tu nije reč o o samilosti i bolećivosti koja pokreće Rakove i Ribe, već o racionalnom i inteligentnom pristupu životu gde se čovek kao ljudsko biće stavlja na prvo mesto, ali bez emocija. Dakle, Vodolije će biti najglasniji borci za ljudska prava bilo koje vrste. Među njima je najmanje onih koji napadaju tuđu različitost ma kakva ona bila. Zbog ovih osobina često su optuženi da su izdajnici, osobenjaci i kontraši.

Rokenrol rođen iz prkosa

Nastanak rokenrola i svih kulturoloških fenomena koji su se iz toga izrodili, izdaja konzervativnog, prkos tadašnjem društveno prihvatljivom ponašanju i ogromna uzajamna ljubav i podrška slikovit su primer energije Vodolije.

U svemu ima pomalo istine jer Uran predstavlja revoluciju, pa se takva energija ispoljava kroz razne male životne promene koje osobe rođene s naglašenom Vodolijom u svom horoskopu tokom života prolaze. Od porodičnih preokreta, ljubavnih, poslovnih, prijateljskih, pa sve do krupnih, kod njih je sve moguće.

Revolucija i preokret u sebi nosi odustajanje od starog obrasca i otpočinjanje nečeg novog. Ako to tako posmatramo, onda se može reći da neki postupci Vodolija mogu izgledati kao izdaja, ali to je samo na prvi pogled. Iza njihovih postupaka ne stoji zavera, ni prevara jer su oni borci za ljudska prava, pa kao takvi oni nikada neće biti učesnici zakulisnih radnji.
Sve ovo se odnosi na suštinsku prirodu Vodolije.

Da bi neko imao baš sve ove osobine i svu ekscentričnost koju podrazumeva ovaj znak, u ličnom horoskopu mora imati više od Sunca ili podznaka u tom znaku. Izuzetno jaku astrološku sliku ovakvog ponašanja daće Uran na samom ascendentu ili u aspektima s nekom od ličnih planeta. Zbog toga, nemojte se iznenaditi ako poznajete neku Vodoliju koja nema sve ove osobine, a s druge strane poznajete neke druge ljude koji su tipični primeri, a nisu pripadnici tog znaka. Provirite u horoskopu svakog ekscentrika i sa sigurnošću ćete zateći ili masu planeta u znaku Vodolije ili izuzetno naglašenu planetu Uran.

 

2024 © - Vesti online