Četvrtak 03.12.2015.
05:13
D. N. Petrović - Vesti

Zbog greške umrla beba i ugrožen život majke

D. N. Petrović
Bračni par Hazirović

U obrazloženju Suda časti navodi se, između ostalog da je doktorka Hajrović dovela u opasnost život pacijentkinje.

Dr Ajša Hajrović šest meseci neće moći samostalno da obavlja poslove specijaliste-ginekologa i akušerstva, izuzev ambulantno-polikliničkog rada.

Doktoru Škrijelju izrečena je javna opomena, a na teret mu se, između ostalog, stavlja to što u otpusnoj listi nije naveo dijagnozu pacijentkinje "čime joj nije pružio adekvatnu medicinsku zaštitu, postupivši suprotno pravilima dobre lekarske prakse i etike". Takođe, on u dokumentaciji nije naveo da su Hazirovići odbili da se Lidija smesti u novopazarsku bolnicu, insistirajući da bude transportovana u Kragujevac.

- Ovom odlukom vraćen je dignitet lekarskoj profesiji. Ne radujemo se ničijoj nesreći i nemamo ništa protiv ovo dvoje lekara zbog čijih propusta će Lidija ispaštati do kraja života, samo želimo da se nešto slično drugima ne ponovi, očekujemo da nakon presude Vrhovnog suda časti adekvatno reaguju i pravosudni organi - kaže Almin Hazirović.

Za odluku saznala od medija

Doktorka Ajša Hajrović kaže da je za odluku Suda časti čula iz medija. Podseća da je tužilaštvo u Novom Pazaru odbacilo krivičnu prijavu koja je porodica Hazirović podnela protiv nje i dr Škrijelja i naglašava da je u celom slučaju ona nevina.

Podsetimo, Lidija Hazirović je zbog pogrešnog lečenja izgubila bebu, a zbog komplikacija koje su usledile lekari u Kragujevcu jedva su joj spasli život, više neće moći da rađa.

2024 © - Vesti online