Četvrtak 03.12.2015.
03:30
b92

10 trikova koji će putovanja učiniti još boljim

loveinthewildfansmag.com
Učinite putovanje nezaboravnim

Putujte jednom zemljom

Kada idete na neko duže putovanje, radije izaberite jednu zemlju i obilazite je, nego da za to vreme obiđete više zemalja. Ovako ćete uštedeti novac na potencijalno skupim avionskim kartama, a imaćete mnogo više slobode pri odabiru kvalitetnog smeštaja.

Ostavite vodič kod kuće
Zašto ga uopšte vuči sa sobom, kada se možete u bilo kojoj zemlji sprijateljiti s lokalcima i u njima naći najbolje vodiče? Uostalom, ovo je dobar način i za vežbanje jezika koji znate, ali ga baš i ne koristite.

Pakujte manje stvari
Iskreno, zar vam je zaista potrebno toliko toga koliko vučete sa sobom i stavljate u kofer? Naravno da ne, stoga budite praktični i dobar deo toga ostavite kod kuće.

Za vreme leta budite vegetarijanac
Biranjem vegetarijanskog načina ishrane za vreme leta, sigurno je da ćete dobiti svežiju i zdraviju hranu. Ovo vam čak može pomoći i da lakše prebrodite džet leg.

Pazite kako tražite avio karte
Avio kompanije koriste kukije (cookie) da prate vaše navike dok surfujete na njihovoj stranici, pa se može dogoditi da automatski povećaju cenu karata prilikom vaše sledeće pretrage. Stoga surfujte anonimno, koristeći neku drugu internet vezu.

Jedite poput lokalaca
Ne samo da ćete na ovaj način izbeći visoke cene za turiste, već ćete dobiti bolju hranu i autentično kulinarsko iskustvo.

Koristite lokalnu SIM karticu
Dobro, ovo za Evropu gotovo više i ne važi jer su cene rominga postale povoljnije, a uskoro se i ukidaju. Ipak, za svet itekako važi, tako da, kad vas put nanese u Indiju ili Kinu, kupite lokalnu SIM karticu.

Letite utorkom ili sredom
Istraživanja su pokazala da su karte za letove tokom ova dva dana najjeftinije.

Izmerite svoj prtljag
Noćna mora je kada vam službenik na aerodromu kaže da vam je prtljag pretežak. Low cost kompanije uživaju u ovome, jer itekako skupo naplaćuju težinu veću od dozvoljene. Stoga, pre putovanja, stavite kofer na vagu.

Lomljivo
Ako se na vašem prtljagu nalazi oznaka 'fragile' (lomljivo), veće su šanse da će ljudi biti pažljiviji prilikom rukovanja njime i da se prtljag neće izgubiti.

2024 © - Vesti online