Četvrtak 03.12.2015.
00:13
Tanjug

Beograd pripremio bogat program za predstojeće praznike

Reuters
Beograd se sprema za doček 2016. godine

- Tada ćemo zajedno upaliti rasvetu na jelki, tu će biti Deda Mraz i hor Dečjeg kulturnog centra Beograda čime ćemo započeti festival svih dešavanja u Beogradu tokom decembra i januara - rekla je Maljković gostujući na Studiju B, prenosi Gradska uprava.

Kako je objasnila, u okviru manifestacije pripremljeni su brojni sadržaji, kako za najmlađe tako i za malo starije, a u subotu će početi i dešavanja na Savskoj promenadi.

Maljković je istakla da će "Trg bajki" biti postavljen ispred zgrade Opštine Zvezdara i Kulturne ustanove "Vuk" gde će, kako je dodala, od 15. decembra do 15. januara biti prikazivane bajke u zimskoj kućici okićenoj jelkom.

- Sledi i otvaranje klizališta 16. decembra na Trgu Nikole Pašića, a od 18. decembra na Beogradskom sajmu biće održavane predstave za decu, koncerti za starije i druge manifestacije - rekla je Maljković.

Kako je dodala, predstoji i tradicionalna "Trka Deda Mrazova" 30. decembra, sa velikom binom i najavom dočeka ispred Narodne skupštine.

- Ispred tog zdanja i na Trgu Republike 31. decembra imaćemo dve bine, a u Sava centru biće održan koncert klasične muzike - naglasila je Maljković.

Prema njenim navodima, prvog januara će, tradicionalno, biti održana "Ulica otvorenog srca", koja će se, kako je dodala, ove godine proširiti i na Skadarliju.

- Na Božić, na Trgu Republike, biće održano i tradicionalno lomljenje česnice - rekla je Maljković.

Ona je pozvala sugrađane da se uključe u humanitarnu akciju kupovine šolja, koja je ove godine usmerena na prikupljanje sredstava za renoviranje Prihvatilišta za decu i omladinu, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online