Ponedeljak 17.05.2010.
23:34
Vestionline

Navijači bojkotuju tribine 'Enfilda'

Navijači optužuju američke vlasnike da su lošim poslovanjem Liverpulu "natovarili dug" od 237 miliona funtu i da je zbog toga ekipa s "Enfilda" u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Menadžer Liverpula Rafael Benitez zatražio je od vlasnika kluba 60 miliona funti za pojačanja, pošto ekipa nije izborila plasman u Ligu šampiona. Džilet i Hiks su ranije objavili da traže kupca kome će prodati klub, ali će najverovatnije upravljati engleskim klubom i u narednom periodu.

Portparol organizacije "Duh Šenklija" Džejms Mekena najavio je da će, ukoliko i naredne sezone ostanu isti vlasnici, i "crveni", po ugledu na navijače Mančester junajteda, pokušati da "finansijskim izgladnjivanjem", koje bi počelo bojkotom kupovine karata, oteraju američke milijardere iz uprave.

"Navijači traže načine da otežaju upravljanje Džileta i Hiksa klubom. Masovni bojkot još nije na dnevnom redu, ali ukoliko se vladavina američkih milijardera nastavi, mnogi navijači će se zapitati da li i dalje da idu na utakmice", rekao je Mekena i dodao da navijači podržavaju ekipu, ali ne i upravu kluba.

On je naglasio da ljudi nisu zabrinuti zbog eventualnog bankrota, jer Liverpul poseduje kapital u igračima, čijom bi prodajom bio izbegnut najgori scenario. 

2024 © - Vesti online