Ponedeljak 17.05.2010.
19:40
Tanjug

Legalizacija objekata na 240 mesečnih rata

Zamenici predsednika Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i Zoran Alimpić
 

Odbornici su večeras završili 22. sednicu na kojoj je pored ostalog usvojena i Odluka o izmeni i dopuni odluke o merilima za utvrđivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta.


Obrazlažući tu dopunu član gradskog veća Oliver Glišić rekao je da će iste pogodnosti imati i vlasnici koji su podneli zahtev za legalizaciju poslovnog prostora do 100 kvadrata, dok će vlasnici većih objekata moći da izmire svoje obaveze na 60 mesečnih rata.


''Beograd i u ovom segmentu prednjači ispred lokalanih sredina u Srbiji, omogućivši svojim građanima da po olakšanim uslovima legalizuju svoje objekte'', ukazao je Glišić.


Odbornici su usvojili Izveštaj Administrativno - mandatne komisije sa predlogom odluke o utvrđivanju prestanka mandata nekoliko odbornika vladajuće koalicije, koji su podneli ostavke, na predhodnoj sednici, zbog duplih funkcija.


Usvojen je, takođe i Izveštaj Administrativno - mandatne komisije koja je potvdila prestanak mandata odbornika Demokratske stranke Maje Stefanović i odbornika Demokratske stranke Srbije (D S S) Dušana Blagojevića, koji su danas, na lični zahtev, podneli ostavke.


Komisija je, umesto njih, imenovala, a skupština potvrdila mandat Dušanu Cvijetiću sa izborne liste ''Za evropski Beograd - Boris Tadić'' i Stanislavu Kulačinu sa izborne liste DSS - a.


Odbornik DSS - a Nebojša Bakarec, ponovio je prilikom usvajanja tih Izveštaja, stav sa prethodne sednice, kada su opozicione stranke u znak protesta napustile zasedanje, da među odbornicima ima još nekoliko osoba sa duplim funkcijama, i da one po novom zakonu treba da podnesu ostavku na jednu od njih.


Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić naveo je da su se o tom slučaju već izjasnili nadležni organi podsetivši da Zakon o lokalnoj samoupravi jasno definiše tu oblast, kao i da nije na odbornicima da je tumače.


U nastavku zasedanja usvojen je Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, takođe i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži osnovnih škola, kao i Predlozi za izbor zamenika zaštitnika građana.

2024 © - Vesti online