Ponedeljak 17.05.2010.
17:05
Tanjug

Uhapšeni Srbi zbog napada na kosovsku policiju

Uhapšeni su osumnjičeni za napad na pripadnike kosovske policije
 

Regionalni portparol KPS Besim Hoti izjavio je Tanjugu da su N.V (25), G.J. (27), B.T. (26) i I.J. (21) uhapšeni i privedeni zbog pretnje i napada na policajce prilikom obavljanja službene dužnosti.


Incident se dogodio 16. maja oko 8.30 časova na magistralnom putu Priština - Kosovska Mitrovica u selu Šupkovac, opština Kosovska Mitrovica, kada je, prema Hotijevim rečima, regionalna saobraćajna jedinica pokušala zbog kontrole da zaustavi vozilo "golf 5" sa novosadskim registarskim oznakama koje se kretalo brzinom od oko 105 km/h na području gde je ograničenje brzine 50 km/h.


"Vozilo se nije zaustavilo na upozorenje policije, koja je nakon potere uspela da ga zaustavi. Protiv vozača su preduzete kaznene mere u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, a slučaj je dobio smer krivičnog dela kada je svih šest osoba koje su se nalazile u vozilu verbalno pretilo policijskim službenicima, a jedan od osumnjičenih je pokušao i fizički da napadne policajca", rekao je Hoti.


Portparol KPS je dodao da su sva šestorica osumnjičenih privedena, a nakon konsultacija sa javnim tužiocem dvojica su puštena, dok su četvorica zadržana u policiji zbog dalje procedure.


"Slučaj je pokrenut za krivično delo napada na službeno lice i pretnju. Trojica od četvorice osumnjičenih i ranije su u policiji bili registrovani za napad na službeno lice i nelegalno posedovanje oružja", rekao je Hoti. Slučaj će biti predat sudu nakon kompletiranja od strane istražne jedinice u Mitrovici.

2024 © - Vesti online