Nedelja 29.11.2015.
22:37
alo.rs

Maja Betmen i Toma biser

Reuters
Navalio uspeo šta je naumio - poljubio je tri puta "po srpski"

Nekada su u pitanju postupci, mnogo češće lapsusi, nespretne konstrukcije rečenica, a ponekad su jednostavno baš to želeli da kažu. U želji da što živopisnije objasne svoj naum, pojedini naši političari su ušli u anale.

Tomislav Nikolić - Riznica bisera

Gaf sa hrvatskom predsednicom sam je jedan u nizu Nikolićevih gafova. Krajem prošle godine je pukom srećom izbegnut skandal kada je Nikolić kao poklon šeiku Muhamedu Bin Zaidu poneo čak 50 flaša "tomovače". Zaposleni u Ambasadi Srbije u Emiratima bili su šokirani.

Zbunjeno su pitali ljude iz Nikolićevog protokola da li im je poznato da islam zabranjuje alkohol i da će time Nikolić uvrediti šeika. Ipak, od svih predsednikovih bisera, njegovo citiranje Kremanskog proročanstva tokom posete kineskog premijera izazvalo je naveći podsmeh, mada su i to mnogi videli kao svojevrsni diplomatski skanal, isticanje rasizma.

- Pre 200 godina bio je kod nas jedan mudar ali nepismen čovek, a bio je prorok. Nikada nije čuo za Kinu, ali je rekao: ‘Doći će ljudi sa istoka, žuti ljudi, i zavladaće svetom. Oni će piti vodu sa srpske reke Morave‘ - ispričao je pre nego što je dobro razmislio Tomislav Nikolić.

Još neki Nikolićevi biseri

- Ne osećam nikakvu grižu savesti (što su vikendice njegovih sinova napravljene nelegalno) jer se u Srbiji više ne zna šta znači legalno, a šta nelegalno.

- Ako smo ih svi molili da se evakuišu - danas su valjda shvatili da bismo, da je samo bilo malo više saradnje, izbegli ljudske žrtve (o poplavama).

-Nema crkve u kojoj bismo mogli da izmolimo oproštaj za uvođenje sankcija Rusiji.

Maja Gojković - Betmen

twitter.com
Mogla je samo da stavi maramu na glavu (tako protokol nalaže), ali ne - htela je da se "zabradi"

Predsednica Skupštine Maja Gojković se malo više zanela prilikom posete Iranu pa se zabradila hidžabom, i to jednom od najstriktnijih verzija. Iako je po diplomatskom protokolu bilo dovoljno da stavi maramu na glavu i na taj način pokrije kosu, Gojkovićeva je potpuno obesmislila pokušaj da ispoštuje domaćine.

Zbog toga je postala pravi hit na internetu. Dežurne internet šaljivdžije nisu propustile priliku da neobičnu pojavu gospođe Gojković ovekoveče raznim duhovitim fotomontažama.

Ivica Dačić - Kale Kale

Ne voli samo Nikolić da ljubi. I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić više puta je delio poljupce. Tako je prilikom jedne zvanične posete Hrvatskoj izljubio koleginicu Vesnu Pusić. Međutim, Dačić ne štedi ljubav ni kada su muškarci u pitanju, pa se tako prilikom posete Moskvi, nakon zvaničnog sastanka sa Putinom Dačić zatrčao i na zaprepašćenje svih zagrlio ruskog lidera.

Čas na Kalemegdanu, koji je tada kao ministar policije održao francuskom ministru za migracije Eriku Besonu, već je postao legenda.

- Ovde je, znači, brdo, znači, planine, planinski deo, zato se zove Kale... Kale... Kalemegdan, brdo - objasnio je tada Dačić. 

Ostali su upamćeni i njegovi biseri da je mana funkcije to što ste na prijemima uvek u VIP delu, koji je udaljen od dobre hrane, kao i da je strateški cilj Srbije izlaz na more?!

Velja Ilić - ministar od nevolje  

Velji Iliću često zameraju da, iako mu je to resor, vešto izbegava sve vanredne situacije koje zadese Srbiju.

Fonet/N. Đ.
Primer za Marfijev zakon: Velja Ilić (u sredini)

Međutim, taman kada je hteo da obiđe jalovište rudnika Stolice i prvi krenuo ispod donje brane koja je pukla još pre leta, upao je u živo blato. Najpre je pokušao da se sam iščupa, ali je počeo da tone sve više, pa su mu u pomoć priskočili obezbeđenje i meštani. Ilićeve čizme su ostale u blatu, a čak su mu i čarape bile skoro spale. Već nakon desetak minuta upao u novu nevolju. Počeo je da se penje uz uzbrdicu od jalovine, visoku oko tridesetak metara, negde na sredini je zapeo, pa su ga opet spasavali kako se ne bi skotrljao i polomio.

Sa druge strane, ni bisera mu ne manjka, a definitivno je najpoznatiji biser tokom majskih poplava.

- Imamo mnogo uginule stoke po selima pojedinačno, gde ne može da se podigne. Zbog poplava je potrebno vozilo koje transport vrši i ima onu ruku da prebacuje - rekao je Ilić.

Vuk Jeremić - Lažni Bono Voks

Vuk Jeremić, u vreme kada je obavljao funkciju predsednika Generalne skupštine UN, imao je mali peh kada je na svom Tviteru objavio fotografiju sa Bonom Voksom na kojoj poziraju zagrljeni sa ispružena tri prsta. Tako je bar mislio Jeremić, kome su hrvatski mediji skrenuli pažnju da na slici nije frontmen grupe U2, već njegov dvojnik Pavel Sfer. Međutim, Jeremićeva ispala je već bila tema svih novina i portala. On je ipak prihvatio šalu na svoj račun, i potom ispod slike dodao:

- Čovek je toliko savršen dvojnik da smo svi u baru bili uvereni da je to zaista on. A što se tiče tri prsta - tako bih se slikao i sa pravim.

Dragan Marković Palma - Jedna palma, mnogo bisera

Prvi čovek Jagodine mogao bi da napiše knjigu svojih bisera, no neki su najviše zaslužili da se pomenu. Tako je svojevremeno izjavio da se nije družio sa Betovenom i Šopenom jer je bio mali. Tokom gostovanja u jednoj emisiji upitao je Jorgovanku Tabaković da li je kao doktor nauka izgradila neku ordinaciju, na šta mu je ona objasnila da se ne bave baš svi doktori medicinom. Ostala je upamćena i njegova izjava da će Jagodinu kandidovati za domaćina Olimpijskih igara.

- Svaki dom kulture ispunjava uslove da ceo svet dođe u Jagodinu... Napravili smo evo ovde vidim i uslove za stoni tenis - uveren je bio Palma da je budući domaćin Olimpijade.

2024 © - Vesti online