Nedelja 29.11.2015.
15:11
Tanjug

"Premijer da prekine atmosferu zastrašivanja i linča zasposlenih u AMG"

Tanjug
Premijer Srbije završio na saslušanju zbog optužbi "Kurira" i Adrija medija grupe

- Zaposleni u AMG su svakodnevno izloženi optužbama kako destabilizuju zemlju, pokušavaju da izvrše državni udar i sruše premijera, čime se direktno ugrožava bezbednost svakog od njih. Na ovaj način se u Srbiji stvara atmosfera devedesetih, u kojoj su svi koji su objektivno i nepristrasno izveštavali bili izdajnici - navodi se u saopštenju.

- Ako iko vrši državni udar, onda su to oni koji svoje pozicije, bez straha od zakona, koriste za lični obračun sa neistomišljenicima - navodi se.

Nešto ranije objavljeno je na Internet sajtu "Kurira", da su Rodiću, članovima te porodice i novinarima "Kurira" stigle nove pretnje smrću, "posle javne harange" koju, kako navode, nedeljama, kršeći Zakon o medijima, sprovode Informer i Pink.

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova pozvala je u subotu uveče vlasnika Kurira Aleksandra Rodića da prijavi pretnje koje su mu, kako je objavio taj list, upućene, a Rodić je odgovorio saopštenjem da MUP u njegovom slučaju postupa drugačije nego sa drugim građanima.

- Samo kad vlasnik Adrija medija grupe podnese krivičnu prijavu, pretkrivični postupak se vodi u javnosti preko sredstava javnog informisanja, dostavljanje poziva vrši se suprotno odredbama ZKP-a, a saslušanja ovog građanina uživo prenose u režimskim medijima - navedeno je u saopštenju Adrija Medija Grupe.

2024 © - Vesti online