Nedelja 29.11.2015.
10:06
politika.rs

Počela predizborna trka: Dačić neće da ruši sam sebe

Tanjug
Neće da ruši sam sebe, ali možda hoće druge

- Ova vlada je preduzela niz koraka koje niko drugi nije imao hrabrosti da preduzme u prošlosti. Naravno da postoji opasnost, odnosno više opasnosti od rušenja vlade, ali je najveća ta koja se krije u našem mentalitetu - rekao je Dačić.

On je dodao i da nekima iz našeg okruženja ne odgovara da u Srbiji postoji stabilna vlast već da stalno postoji politička nestabilnost gde bi izvlačenjem jedne kockice iz mozaika mogao da padne čitav sistem.

- Mi smo deo vlade, nisam valjda toliko glup da rušim sam sebe. S tog aspekta, (premijer Aleksandar) Vučić može da bude miran jer ja to ne radim ne zbog njega nego zato što imamo taj dogovor koji podrazumeva našu saradnju - rekao je Dačić i istakao: - Ako on (Vučić) nije zadovoljan tom saradnjom, nema nikakvog problema da SPS ne bude više deo vladajućeg bloka.

Na pitanje da li je ovo atmosfera za prevremene izbore i šta bi oni doneli, potpredsednik vlade je naveo da bi na tim izborima rezultat vladajućih stranaka bio isti, ako ne i veći od onih na prošlim izborima.

- Ako ih bude, ja te izbore mogu da definišem kao jedan odgovor na stalne napade. Dvojac Tadić-Jovanović kaže da su izbori jedino rešenje. Oni se predstavljaju kao neka alternativa, kakva su oni alternativa? - naveo je Dačić, koji je i lider SPS, koalicionog partnera vladjućih naprednjaka.

- Narod je jedini politički sudija. Vi nekoga možete da volite ili ne volite, ali morate da poštujete rezultate izbora, Ja mogu da razumem da opozicija mrzi Vučića, ali ne mogu da razumem da zbog toga mrze i Srbiju - istakao je Dačić.

2024 © - Vesti online