Subota 28.11.2015.
21:40
Tanjug

U Prištini mirno: Otkazana proslava dana albanske zastave

Tanjug
Policajci raspoređene ponegde u gradu, ali nema problema (Foto: Arhiva)

Pripadnici policije još su raspoređeni jedino oko policijske stanice u Prištini, zgrade tužilaštva i u blizini sedišta pokreta Samoopredeljenje, dok je manji broj demonstranata primećen u okolnim ulicama, javlja izveštač sa lica mesta.

Policijske snage su pod punom opremom za razbijanje demonstranata, a zatvorene su i ulice koje vode ka tužilaštvu i sedištu Samoopredeljenja.

Kosovska policija je danas, nakon protesta u centru Prištine, uhapsila 95 lica, među kojima i lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, izjavio je portparol kosovske policije Baki Keljani. On je na konferenciji za novinare rekao da su tom prilikom povređena četiri demonstranta, kao i dva policajca. Kosovsko tužilastvo je zatražilo 30 dana pritvora za Kurtija, prenela je agencija Kosova pres.

Opština Priština je otkazala koncert koji je trebalo da bude održan večeras u centru Prištine, povodom obeležavanja dana albanske zastave. Kako se navodi u saopštenju prištinskih opštinskih vlasti, koncert je otkazan "zbog terora sprovedenog nad aktivistima, poslanicima i simpatizerima pokreta Samoopredeljenje".

Kosovska policija je danas, prilikom hapšenja osnivača Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, privela i povredila gradonačelnika Prištine Špenda Ahmetija, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

2024 © - Vesti online