Subota 28.11.2015.
20:50
Vestionline

Barsa surova, Atletiko je prati

Reuters
Ubitačan trio: Luis Suarez, Nejmar i Lionel Mesi

Barselona je na krilima fenomenalne napadačke linije ostvarila šesti uzastopni trijumf u prvenstvu i povećala bodovnu razliku u odnosu na pratioce.

Meč na "Kamp Nouu" odigran je u laganom ritumu, ali je "Blaugrana" u svakom trenutku imala potpunu kontrolu. Ponovo su blistali Nejmar i Luis Suarez. Brazilac je postigao dva i upisao asistenciju, Urugvajac jedan gol, istakli su se bekovi, a u listu strelaca se upisao i Lionel Mesi u svom 600. meču u karijeri. 

U poslednjih deset duela u svim takmičenjima Katalonci su dali 32, a primili samo 4 pogotka i na najbolji način zaokružili sedmicu u kojoj su 14 puta tresli mreže Reala, Rome i Sosijedada.

Fudbaleri Atletiko Madrida produžili su seriju bez poraza novim trijumfom u 13. kolu španske Primere. Atletiko je savladao Espanjol minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je ko drugi do Antoan Grizman.

Francuz je već u trećem minutu sjajno reagovao na ubačenu loptu Olivera Toresa i spretno je poslao u suprotnu malu mrežicu.

To je bio sedmi pogodak Grizmana u španskom prvenstvu, čime je potvrdio da je bez premca najbolji igrač Atletika ove sezone. 

Atletiko je novim trijumfom nastavio da prati prvoplasiranu Barsu koja je nešto ranije deklasirala Real Sosijedad, i sada ponovo ima četiri boda manje od Katalonaca, 29. 

2024 © - Vesti online