Subota 28.11.2015.
16:48
Tanjug

"Milanović mi nije nudio funkciju, a ne bih je ni prihvatio"

Tanjug
Nema vremena za funkciju potpredsednika Vlade: Milorad Pupovac

Pupovac je, istovremeno, poručio kako tu funkciju ne bi prihvatio čak i da mu je bila ponuđena, preneo je Index.hr.

- Niti mi je Milanović to nudio, niti smo o tome razgovarali. Čak i da mi je ta funkcija bila ponuđena, ne bih je prihvatio, jer imam druge preferencije i obaveze u Saboru i na fakultetu na kojem radim - kazao je Pupovac Hrvatskom radiju.

Rekao je i kako je SDSS-u prihvatljiva Milanovićeva ponuda čelniku Mosta Boži Petrovu da bude predsednik Sabora.

- Kao vođa platforme Most, Petrov poziva na nacionalno jedinstvo, a dužnost predsednika Sabora je, uz predsednicu Republike, idealna za garantovanje jedinstva - objasnio je Pupovac.

On, međutim, nije naklonjen ideji o nestranačkoj stručnoj vladi, jer smatra da bi ona dovela do "daljeg razvlašćivanja politike" i smanjila uticaj građana na političko odlučivanje kroz izabrane predstavnike.

Povodom izjava člana SDSS Mirka Raškovića koji tvrdi da ga iz te stranke pritiskaju da podrži Milanovića kao mandatara za sastavljanje nove vlade, Pupovac je ponovio da pritiska iz SDSS nije bilo te da ta stranka ne preti nikome. Ponovio je i da je Rašković poslednjih dana odbijao komunikaciju sa svojom strankom te da je viđan u razgovorima s ljudima iz jedne velike stranke.

Potvrdio je da će se narednih dana sastati Izvršni odbor SDSS i razgovarati o Raškovićevim postupcima, a očekuje da će i sam Rašković objasniti zašto je odlučio da deluje protivno odlukama stranačkih tela u donošenju kojih je i sam učestvovao.

Na pitanje da li će Rašković biti isključen iz stranke nije odgovorio, a kazao je da će, nakon Izvršnog odbora, o Raškovićevoj sudbini u stranci odlučivati Predsedništvo SDSS.

2019 © - Vesti online