Subota 28.11.2015.
14:15
Srna

Veliki uspeh Asadove vojske: Džihadisti gube teritorije, sprema se bitka za Palmiru

Tanjug/AP
Sirijske snage polako osvajaju teritorije koje su bile pod kontrolom Islamske države

Vojne operacije su izvedene na graničnom prelazu Bab Hava u pokrajini Idlib, u selu Aslaha i gradu Sakijeh u pokrajini Sveida, gradu Talbiseh u Homsu, kao i na raznim lokalitetima na jugu pokrajine Alepo, prenosi "Sputnjik".

Provladine vojne snage oslobodile su Tel al Satrak u Latakiji, kao i Tlol Um Kadom, Dahrat al Said, DŽabal al-Ramila i Tolol al Sod u provinciji Homs. Pri tom su uništile nekoliko militantnih uporišta, vojnu opremu i ubile na desetine terorista širom zemlje, objavio je "Fars".

Sirijska vojska je navodno ubila tri visoka komandanata "Slobodne sirijske vojske" u provinciji Latakija. Jedan od njih je Rašid Bikdaš, koga mediji opisiju kao jednog od lidera "mudžahedinske vosjke".

Prema izveštajima, borci Islamske države navodno beže u Palmiru iz susednog grada Karjatajn u Homsu, dok se sirijska vojska postepeno priprema da preuzme svetski poznat drevni grad.

Već pet godina, razne radikalne grupe, uključujući Islamsku državu i Nusra Front, pokušavaju da sruše vladu Bašara Al Asada.

Rusija je 30. septembra angažovala borbene avione Su-24M, Su-25 i Su-34 i pokrenula kampanju preciznih vazdušnih udara na položaje Islamske države i druge terorističke ciljeve u Siriji, na zahtev zvaničnog Damaska.

2024 © - Vesti online