Subota 28.11.2015.
13:55
Tanjug

Premijer: Građanima čestitam, Nemcima hvala

Tanjug
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sa građanima u Vladičinom Hanu

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je zahvalan nemačkim parlamentarcima što su na zasedanju Bundestaga u petak dali zeleno svetlo za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.
 

- Zahvalan sam ljudima u Bundestagu što su razumeli šta je Srbija uradila. To je Srbiji važno - rekao je Vučić i podvukao da Nemci drže do svoje reči.

On je čestitao građanima Srbije povodom te odluke i poručio da su to zaslužili svojim radom, strpljenjem i odgovornošću.

- U Evropu možete da idete samo ako pokazujete napredak u svim oblastima. Imamo još mnogo da radimo, još mnogo truda da uložimo i zato nisam slavodobitnički govorio o tome. To je za čestitku građanima, a ne za čestitanje Vučiću ili nekom drugom - rekao je Vučić.

Premijer Srbije najavio je odlazak u Brisel, 14. decembra, na međuvladinu konferenciju kako bi se otvorila prva poglavlja, a početkom godine još dva.

- Ali računam da poglalavlje 32 ubrzo i zatvore, jer znate da kod nas finansijska kontrola dobro funkcioniše - zaključio je Vučić.

2024 © - Vesti online