Subota 28.11.2015.
07:24
Vestionline

Novakova sezona iz snova (4): Osveta Federeru u kalifornijskoj pustinji

Tanjug/AP
Revanš Švajcarcu za poraz u Dubaiji: Novak Đoković po četvrti puz osvojio Indijan Vels

Posle pobede sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije protiv Hrvatske u Kraljevu, Novak je krenuo svoj pobedonosni put u 2015. godini. Na američkoj turneji, prvi Masters sezone igrao se u Indijan Velsu (9 - 22. marta). 

Najbolji teniser sveta do finala se prošetao bez izgubljenog seta: Redom su padali: Markus Bagdatis (6:1, 6:3), Albert Ramos (7:5, 6:3), Benard Tomić je meč predao zbog povrede, Džon Izner (6:4, 7:6) i Endi Marej (6:3, 6:2).

A u finalu, opet Rodžer Federer, od koga je Novak izgubio u Dubaiju u borbi za trofej. Ponovo je viđena sjajan tenis dvojice najboljih tenisera današnjice, ali ovaj put Srbin je bio bolji posle tri seta - 6:3, 6:7, 6:2.

Bilo je to četvrti put da je naš as osvojio tuniru u kalifornijskoj pustinji i jubilarni 50. trofej u karijeri.

- Hvala Rodžeru na lepoj borbi, i ja se nadam da ćemo se uskoro sastati ponovo -  rekao je Đoković na dodeli pehara najboljem u Indijan Velsu i dodao: 

- Ovo je jedan od najboljih turnira na svetu. Postavio je visoke standard, čestitam svima koji su doprineli. uspehu Indijan Velsa. Čestitam i svom timu, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, osećam na terenu žrtvu i energiju koju mi daju da bih živeo svoj san. I, naravno, navijači uvek čine ovaj turnir posebnim. Vidimo se sledeće godine - zaključio je Novak.

Posle izgubljenog drugog seta, Novak je bio besan. Kamera je zumirala kako mu tresla ruka dok je pio sok. Nervoza ili umor, tek u trećem, odlučujućem setu, Srbin je "samleo" Švajcarca i najavio impresivnu sezonu.

U nedelju: Novakova sezona iz snova (5): Marej opet u finalu sa "krompirićem"

2024 © - Vesti online