Ponedeljak 17.05.2010.
15:45
Vestionline

Odbojkašice spremne za EL

Selektor Zoran Terziće pozvao 20 je igračica, a na okupljanju se pojavilo njih 16 igračica, dok su Suzana Ćebić, Dragana Marinković i Sanja Starović, "prozivku" propustile iz opravdanih razloga.

Pre početka Evropske lige 2010. planirano je odigravanje dve prijateljske utakmice protiv Perua u Beogradu, a tačni termini će naknadno biti saopšteni.

Odbojkašice Srbije, pobednice premijernog izdanja Evropske lige 2009, igraće u drugoj Evropskoj ligi 2010. u A grupi sa Bugarskom, Rumunijom i Velikom Britanijom. Srbija će biti domaćin u Kladovu, Smederevu i Subotici. Seniorke Srbije će u okviru prvog vikenda, 11. i 12. juna ugostiti Veliku Britaniju u Kladovu.

Tokom drugog vikenda, 19. i 20. juna, Rumunija će gostovati u Smederevu, a u okviru trećeg vikenda, 25. i 26. juna, Srbija će dočekati Bugarsku u Subotici. Potom slede gostovanja u šefildu, u Velikoj Britaniji (3. i 4. jula), u Konstanci, u Rumuniji (9. i 10. jula) i u Gabrovu, u Bugarskoj (17. i 18. jula).

Finalni turnir druge Evropske lige 2010. biće odigran 24. i 25. jula u Turskoj.

Na Terzićevom spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Živković i Kristina Češljar

Korektori: Ivana Đerisilo, Jovana Brakočević i Sanja Starović

Blokeri: Nataša Krsmanović, Stefana Veljković, Nataša Krsmanović, Milena Rašić, Dragana Marinković i Nađa Ninković

Primači: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Jovana Vesović, Jasna Majstorović, Sara Klisura, Amadea Duraković i Ana Bjelica. 

2024 © - Vesti online