Ponedeljak 17.05.2010.
15:16
Tanjug

Bivši radikali osnovali grupu "Odlučno za Beograd"

U Skupštini Beograda nije dosadno...
 

U toj odborničkoj grupi su i Ivan Ivanković, Bojana Vidović, Novica Pavlović i Dušan Radaković, dok će kao nezavisan odbornik nastupati, takođe, bivši član SRS Saša Nebrigić.

Na današnjem početku 22. sednice, odbornici su, po skraćenom postupku, usvojili i nekoliko predloga rešenja, među kojima i Predlog rešenja o obrazovanju organizacionog odbora za realizaciju inicijative da se grad Beograd krajem 2010. kandiduje za evropsku prestonicu kulture 2020. godine, i imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova tog odbora.

Za predsednika odbora je izabran zamenik gradskog sekretara za kulturu Aleksandar Peković, a za zamenika predsednika odbornik Marko Maršićević.

Odbornici trenutno raspravljaju o izveštaju Administrativno-mandatne komisije o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Beograda, koji su 4. maja podneli ostavke.

Ostavke su tada podneli šef odborničke grupe DS i član Veća Zvezdare Zlatko Petrin, član Veća Rakovice Petar Đorđević (DS), Duško Janićijević (DS), zamenik predsednika opštine Obrenovac Tomislav Jeremić (SPO), članovi Veća Novog Beograda Zoran Plasković (G17) i Dragan Vujević (DS) i pomoćnik predsednika Opštine Novi Beograd Miloš Hetlerović (DS), kao i Filip Vukajović (SRS).

2024 © - Vesti online