Petak 27.11.2015.
15:15
Vestionline, blic.rs

Sramno: Proslava 70 godina Jugoplastike u logoru smrti, Srbi neće da idu!

youtube.com/danimonti77
Slavlje košarkaša Jugoplastike posle osvajanja trofeja

Prvobitne najave podrazumevale su proslavu u dvorani "Spalandijum", uz prikazivanje dokumentarnog filma povodom osvajanja tri titule prvaka Evrope. Međutim, zbog “objektivnih” razloga, Splićani su odlučili da od toga naprave feštu i premeste sve u nekadašnji logor smrti, a sadašnju dvoranu "Lora", gde je stradalo gotovo hiljadu Srba.

Slavnić nije pozvan

Srbi i Crnogorci koji su pokorili Evropu sa Jugoplastikom su: 
Božidar Maljković, Zoran Slavnić, Zoran Sretenović, Zoran Savić, Luka Pavićević, Duško Ivanović i Borko Radović.

Umesto najavljenog dokumentarca, biće premijerno prikazan film "Odiseja u žutom", a predsednik organizacionog odbora, Rato Tvrdić, smatra da je grad kriv i da je digao ruke od organizacije.

- Grad je većinski vlasnik kluba i od njega smo tražili pomoć oko proslave. Gradonačelnik Baldasar nam je rekao da može da nam ustupi prostor vile "Dalmacija" zbog ovog jubileja, ali da grad ne može da snosi druge troškove. Tražili smo 2.500 evra i nismo ih dobili, a gradonačelnik je rekao da neće doći na prijem, pa je proslava u vili "Dalmacija" otkazana. Osećamo da je gradonačelnik digao ruke od nas - istakao je Tvrdić.

Bivši trener Jugoplastike Zoran Slavnić nije bio ni pozvan na proslavu, dok je ostatak srpskih i crnogorskih članova odustalo zbog lokacije održavanja manifestacije.

2024 © - Vesti online