Četvrtak 26.11.2015.
22:12
nezavisne.com

Ruska osveta: Ubijen islamistički general odgovoran za rušenje Su-24

twitter.com
Koordinirao obaranje ruskog aviona

U četvrtak je zvanično potvrđeno da je brigadni general Rašid Bakdaš, koji je početkom sirijskog sukoba dezertirao iz Sirijske Arapske Vojske i pridružio se islamističkim militantima u Latakiji, ubijen u žestokom ruskom bombardovanju planina Džabal Turkman.

Posle bombardovanja su u to područje ušle snage sirijske vojske i Hezbolaha i potisnule islamiste Al-Nusra fronta i militante "Turkmenstanske islamističke stranke".

Vest je prvo objavio sirijski portal Waha Report, a kasnije je na Twitteru potvrđena od strane takozvane "Slobodne sirijske vojske" i na islamističkoj stranici Ahrar Al-Mgheer koja navodi da je brigadni general Rašid Bakdaš "umro kao mučenik u turskoj bolnici" od posledica ranjavanja u ofanzivi ruskog vazduhoplovstva i sirijskih kopnenih snaga u Latakiji.

Prema dostupnim informacijama, kako prenose agencije, general Bagdaš je zajedno s militantima "Turkmenstanske islamističke stranke" sa sirijske strane granice koordinirao obaranje ruskog aviona Su-24.

Takođe, Russia Today izvešava da su ruska i sirijska vojska pobile pobunjenike na području gde se srušio ruski bombarder Su-24, nakon što ga je raketom pogodio turski lovac F-16.

2024 © - Vesti online