Petak 27.11.2015.
07:25
Vestionline

Novakova sezona iz snova (3): Rodžerova lekcija u Dubaiju

Reuters
Ništa od pete krune u Dubaiju: Rodžer Federer bio bolji od našeg asa u finalu

Sa osvojenom krunom na Australlijan openu, Novak je posle tri nedelje stigao u Dubai (23 - 28. februar) na turnir iz serije 500. Do polufinala, naš as se "prošetao". Redom su padali: Vasek Pospišil (6:4, 6:4), Andrej Golubjev (6:1, 6:2) i Marsel Ilhan (6:1, 6:1). U polufinalu, Đokovića je čekao Čeh Tomaš Berdih. Nije Nole briljirao, mučio se, ali je posle tri seta uspeo da izbori finale - 6:0, 5:7, 6:4.

U borbi za trofej - čekao ga je veliki Rodžer Federer. Švajcarac je odigrao maestralan meč, nadigrao je Novaka i posle dva seta - 6:3, 7:5 stigao do krune u Dubaiju. Novak nije iskoristio čak sedam brejk lopti, dok je Federer iskoristio obe za brejkove u dva seta, tako da Srbinu nije uspelo da po peti put osvoji turnir u jednom od najlepših gradova na svetu.

Posle meča, sportski, kako to Novak uvek čini, priznao je da je Rodžer bio bolji.

Čestitam Rodžeru na izuzetnoj nedelji, bio je bolji igrač na terenu, važne poene je odigrao odlično i bio je sjajan na servisu. Pokušao sam šta sam mogao, ali bio je ovo dobar meč i dobra nedelja, igrao sam u finalu i moram da budem zadovoljan. Nadam se da ću biti bolji kako sezona bude odmicala - rekao je Novak.

Pre početka američke turneje, Novak je odigrao za reprezentaciju Srbije u Dejvis kupu u Kraljevu protiv Hrvatske (6 - 8. marta). Naša reprezentacija lako je pobedila Hrvate, a najbolji teniser planete odigrao je susret sa Mateom Delićem, koga je pobedio rutinski - 6:3, 6:2, 6:4.

U subotu: Novakova sezona iz snova (4): Osveta Federeru u kalifornijskoj pustinji

2024 © - Vesti online