Petak 27.11.2015.
05:14
J. L. Petković - Vesti

Drugo političko venčanje Marka Đurića

Tanjug
Marko Đurić, drugovenčani

Slično scenariju u Štrpcu, gde se 3.000 meštana učlanilo u Srpsku naprednu stranku, u Zubinom Potoku pre neki dan isto je učinilo 2.500 građana na čelu sa predsednikom opštine (u kosovskom sistemu) Stevanom Vulovićem. 

Kao i odlazak u najjužniju srpsku opštinu na Kosovu, i sada je put šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića u najseverniju, najavljen kao poseta u okviru koje će obići sela Zupče, Donje Varage i Gazivode, sportski centar i infrastrukturne radove koje finansira Vlada Srbije. A, onda se, po viđenom receptu, u Domu kulture događaj pretvorio u stranački skup, javnu tribinu SNS-a, gde su naprednjaci "preuzeli" celokupne opštinske odbore (ili ono što je ostalo od njih) Dinkićevih Ujedinjenih regiona Srbije i Veljine Nove

Srbije, dela Dačićeve Socijalističke partije Srbije, ali i nekoliko pristalica Šešeljeve Srpske radikalne stranke. 

- Posle ovog učlanjenja, posle ovog političkog venčanja, očekujem da svi novi članovi prionu na posao dvostrukom energijom - kazao je Đurić, u tom specifičnom trenutku u ulozi člana Predsedništva SNS. Možda ponesen uspehom, sada je poistovetio stranke i institucije, te je okupljenima poručio da srpske opštine na KiM jesu i biće tvrđava Aleksandra Vučića i SNS-a. Gradonačelnik Vulović, koga je zbog procesa koji je pre više od godinu dana protiv njega pokrenuo Euleks u zaštitu tada uzeo Aleksandar Vulin, izjavio je da nema opstanka i razvoja na Kosovu bez znanja, rada, mladosti i morala.

- Na kraju bih vas zamolio da u ime svih nas prisutnih pozdravite našeg premijera Aleksandra Vučića, da mu poželite dobro zdravlje i da mu se zahvalite što čuva Srbiju na ovim prostorima, poručio je gradonačelnik. 

O trošku države ili stranke?

Tokom posete Zubinom Potoku, Đurić je izjavio da je ponosan što je gost "nepokornih srpskih junaka", kao i na činjenicu da je za razvoj te opštine investirano 18 miliona evra. Međutim, nije poznato da li je njegov odlazak na stranački skup plaćen iz budžeta države ili stranke. 

Sve u svemu, atmosfera je bila prilično porodična, pa je Goran Rakić, gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice (u kosovskom sistemu) svoje vreme iskoristio da ispriča priču o mudrom starcu i njegovih sedam sinova.

2024 © - Vesti online