Četvrtak 26.11.2015.
15:57
S. Sudar - Vesti

Dane Korica daruje najdraže uspomene

A. Čukić
Dane Korica

- Znam šta znači biti vezan za postelju. Sedam meseci sam bio zakucan za krevet i ne bih mogao da nastavim dalje da nisam imao pomoć i roditelja i trenera i prijatelja. Bez te pomoći ja ne bih mogao da ostvarim svoje snove i postanem šampion i da doživim da se himna svira u moju čast - kaže Dane Korica, proslavljeni trkač na 5.000 i 10.000 metara.

Po njegovim rečima, nije lako kada znate da niste ravnopravni deo društva i zato bi dao svaki deo sebe da pomogne ovoj deci u njihovom oporavku. Što reče, to i učini.

- Poklanjam svoje najdraže uspomene - dres i sprinterice, sa kojima sam odsanjao svoje snove - kaže dr Dane, danas savetnik u Sportskom savezu Srbije i poručuje:

- Svi smo uz njih i svi ćemo im pomoći da preguraju trenutno teške dane, važno je da znaju da nisu sami. Vidimo se u Centru Sava 2. decembra na premijer filma  "Mora da to nije sve", a vaše čitaoce pozivam da putem interneta učestvuju u akuciji sportske opreme i time pomognu teško oboleloj deci kojoj je neophodno lečenje na klinikama u inostranstvu, da pobede u najvažnijoj bici i postanu šampioni.

Više o tome pogledajte na http://dabudedobro.com/aukcije

2024 © - Vesti online