Četvrtak 26.11.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Siromašni smo, ali i zadovoljni

Ponovili se uoči slave: Paket stigao u pravi čas

- Hvala, hvala, hvala... - maše rukama i brbori pomalo nerazgovetno majka Desanka, kojoj smo predali paket. A kad nešto stigne u njihov skroman dom, uvek pogleda put neba, krsti se i ljubi krstić oko vrata, koji je napravila svojim rukama.

- Bog neka je na pomoći svima koji nas se sete i pomognu nam. Da nije bilo dobrotvora, teško da bismo opstali. Zato im želimo da su živi i zdravi, srećni i veseli. Da im Sveti Arhangel Mihailo čuva domove i njih same - izustila je Desanka uz napore jer od rođenja teško govori.

Za dve godine puno toga se promenilo u životima Antića, kako reče Desanka, "nabolje". Kćerka Miljana se udala i otišla u moravsko selo Stubal, u opštini Vladičin Han, u izbegličku porodicu. Na veliku radost svih, pre dva meseca se porodila i donela na svet bebu Mariju. Iako teško živi, Miljana nije zaboravila na svoje najbliže i kod sebe je dovela i svoju 11-godišnju sestru Stefanu o kojoj brine i koja pohađa peti razred osnovne škole u Stublu. I Miljana uči, a i pored velikih obaveza u porodici, vanredno pohađa četvrti razred Srednje poljoprivredne škole.

Kod kuće u Golemom Selu su, pored Desanke, sin Aleksandar, koji pohađa treći razred Srednje poljoprivredne škole i mali Dimitrije, koji je u trećem razredu osnovne

Svoji na svome

Sudbina Antića, 17-godišnjeg Aleksandra, 18-godišnje Miljane, 11-godišnje Stefane, bolesnog devetogogodišnjeg Dimitrija, bolesne majke Desanke i neodgovornog 59-godišnjeg oca Novice, koji su živeli u horor uslovima u susednom selu Drenovac, podsećanja radi, dobila je u jesen 2013. svoj srećni epilog. Njima je novo domaćinstvo, nakon apela u "Vestima", kupljeno zahvaljujući trudu humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Zajedno sa plemenitim zemljacima širom sveta i uz podršku naših čitalaca prikupljena su potrebna sredstva da se Antićima uzme nova kuća i okućnica.

. - Ide u školu, a da bismo preživeli, pravi sa jednim drugarom ćumur i to prodaje nakupcima. Od ćumura živimo, hvala Bogu, nismo gladni mada nam toliko toga nedostaje. Aleksandar nikad nije kod kuće. Ide u školu, pa u planinu na rad. Mora, sve nas izdržava. Dobri ljudi i pravdeni Bog su nas pogledali, dali nam novu kuću... Teško živimo, ali smo srećni. Važno je da smo živi i zdravi - kaže Desanka i pozdravlja dobročiniteljku iz Nemačke.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online