Sreda 25.11.2015.
22:51
Vesti

Sa cediljkom na glavi u ličnoj karti

AP
Lindzi Miler

Ona je veliki ljubitelj pastafarijanaca koji za vrhovno "božanstvo" smatraju Letećeg Špageti Monstruma. Milerova u početku nije dobila dozvolu za nošenje cediljke, ali je uz lobiranje Američke humanističke asocijacije ipak mogla da se fotografiše kako je želela.

- Kao član crkve Letećeg Špageti Monsturma, oduševljena sam što su vlasti poštovale moje pastafarijansko opredeljenje. Iako mislim da vlada ne treba da se meša u pitanja religije, ova odluka je vetar u leđa mojim kolegama pastafarijanskim ateistima da se izraze kako žele - izjavila je Miler.

Prvi pastafarijanac koji se fotografisao sa cediljkom na glavi je Bečlija Niko Alm koji je na tu ideju došao kada je video letak Ministarstva saobraćaja iz 2008, u kojem stoji da su zabranjene sve vrste kapa na fotografijama za dozvole, izuzev za pripadnike verskih zajednica. Pastafarijanski pokret nastao je kao šaljivi ateistički odgovor na religije. U crkvi Letećeg Špageti Monstruma je "jedina dogma odbijanje svake dogme". Članovi kažu da veruju da je nevidljivi vanzemaljac od špageta i ćufti stvorio univerzum posle "teškog pijanstva".

2024 © - Vesti online