Sreda 25.11.2015.
15:16
sputniknews.com

Ruska poslanica: Ukrajino, pusti struju Krimu. Inače...

Reuters
Na kontramerama se već radi: Putin i Matvijenkova

- To nije provokacija, to je teroristički napad - rekla je Matvijenkova i naglasila da metode koje Ukrajina preduzima protiv Krima podsećaju na metode nacista prilikom blokade Lenjingrada.

- Ako Ukrajina ne uspostavi elektrosnabdevanje Krima, moraćemo da preduzmemo kontramere. Na takvim merama se već radi - rekao je senatorka.

Krim je u nedelju uveče potpuno ostao bez struje, zbog miniranja stubova linija za snabdevanje na jugu Ukrajine, kojima se napajalo poluostrvo. U regionu je uvedena vanredna situacija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin iznenađen je pozicijom ukrajinskih partnera kada je u pitanju situacija sa energetskom blokadom Krima, bez njihovog prećutnog pristanka do ovog događaja nije moglo doći.

- Naravno, ovi problemi će biti prevaziđeni. Iznenađuje samo pozicija naših partnera iz Kijeva. Bez njihovog prećutnog pristanka, to se nije moglo desiti, to je očigledno i jasno. Oni govore da Krim treba vratiti u sastav Ukrajine i rugaju se ljudima, jer rade upravo suprotno. Ali, to je njihov izbor - rekao je ruski predsednik.

2024 © - Vesti online