Utorak 24.11.2015.
19:11
Tanjug

Čečeni poručuju: Turci izdajnici, zažalićete

AP
Čečeni spremni da ispunjavaju Putinove naredbe

- Ne sumnjam da će Turska veoma dugo žaliti zbog ovog incidenta - napisao je Kadirov na svom profilu na Instagramu, a preneo je Bi-Bi-Si.

Čečenski vođa je istakao i da "oni koji na svakom koraku govore o prijateljstvu i saradnji se ne ponašaju ovako izdajnički".

- Smatram mojom dužnošću da izjavim da smo ja lično, Čečenska Republika i čitav čečenski narod spremni da ispunjavamo naređenja koja nam da predsednik Rusije, a za to imamo volju, odlučnost, veoma obučene snage i hiljade dobrovoljaca! Stalno čekamo na naređenja! Tako to rade prave ruske patriote - napisao je Kadirov.

Turska je oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je u Amanu da je Turska imala pravo da odgovori na povredu svog vazdušnog prostora i da bi svet trebalo da zna da će Turska uraditi "šta god je neophodno" kako bi garantovala bezbednost svoje zemlje.

Nešto ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je napad na ruski avion Su-24 "udarac u leđa koji su Rusiji naneli saučesnici terorista" i upozorio da će obaranje ruskog aviona imati ozbiljne posledice po rusko-turske odnose.

2024 © - Vesti online