Utorak 24.11.2015.
18:39 >> 19:36h
Tanjug

Tunis: Eksplozija blizu ambasade Srbije, 14 mrtvih

twitter/T Tv
Eksplozija blizu srpske ambasade u Tunisu, 11 mrtvih

Do eksplozije, koju je portparol tuniskog predsednika Moez Sinaui nazvao napadom, došlo je u centralnoj tuniskoj Aveniji Muhameda Petog oko 17 sati, rekao je za AFP jedan zvaničnik Ministarstva.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. sa vlasti svrgnut diktator Zine El Abidine Ben Ali.

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a koji su bili usmereni protiv stranaca.

Prvo je u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijen 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u letovalištu Sus ubijeno 39 turista.

Lukić: Među poginulima i povređenima nema civila

Reuters

- U eksploziji autobusa u centralnoj aveniji u glavnom gradu Tunisa poginuli su i povređeni pripadnici tuniske predsedničke garde i nije bilo civilnih žrtava, izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić.

Lukić je naveo da je zgrada srpskog diplomatskog predstavništva u Tunisu udaljena oko dva kilometra od mesta napada i da se eksplozija nije ni čula.

Ambasador Srbije u Tunisu je napomenuo da je obaveza srpskih državljana koji doputuju u tu zemlju da se, prema uputstvu Ministarstva spoljnih poslova, jave ambasadi, a da javljanja nije ni bilo u protekle dve sedmice.

Prema njegovim rečima, srpski državljani koji su u Tunisu, uglavnom su u mešovitim brakovima, i stanuju dalje od centra grada.

2024 © - Vesti online