Utorak 24.11.2015.
15:18
B92

Turkmeni: Ubili smo oba ruska pilota!

Turska agencija Dogan haber je prenela saopštenje pobunjeničke grupe u kom se navodi da su piloti ubijeni kada su sleteli na tlo.

Oba pilota ruskog borbenog aviona koji je oborila turska vojska su poginuli, prethodno je navio Skaj njuz pozivajući se na neimenovane izvore.

Mediji u Siriji su naveli da ruski i sirijski helikopteri tragaju za pilotima koji su se katapultirali iz ruskog aviona koji je oborila turska vojska. 


Prethodno je saopšteno da je jedan od pilota je sleteo na teritoriju Sirije koju pod kontrolom drže lokalni Turkmeni, a navodni snimak poginulog ruskog pilota agenciji Rojters dostavila je pobunjenička sirijska grupa. 

Portal “Dejli sabah“ je objavio snimak za koji tvrdi da prikazuje trenutak kada su se ruski piloti katapultirali iz pogođenog aviona. 

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruski vojni avion tipa SU-24 oboren na granici Turske i Sirije. 

Navodno su dvojica pilota uspela da se katapultiraju i napuste letelicu pre eksplozije, a prema navodima CNN, avion je oborila turska vojska pošto je prethodno povredio turski vazdušni prostor. 

Vojni avion koji je Turska oborila na granici sa Sirijom je letelica SU-24 ruske proizvodnje, saopštili su izvori iz Predsedništva Turske. 

2024 © - Vesti online