Ponedeljak 23.11.2015.
08:35
B. Simonović - Vesti

Crna Gora: Šest beba rođeno iz incesta

angelicbabyshowergifts.com
Nasilje se krije zbog sramote

Veza s majkom


Aida Petrović je navela i slučaj gde je njihovu pomoć tražio 18-godišnji mladić, koga seksualno zlostavlja 42-godišnja majka. Posavetovali su ga, da odmah prekine tu vezu jer će, pored ostalog, oca ubrzo početi da doživljava kao muškarca-suparnika. Nisu, međutim, uspeli. Majčin uticaj bio je jači i veza je nastavljena, a taj mladić je objašnjavao da mu ni sa jednom devojkom nije bilo tako lepo kao sa majkom.

- Ovu pojavu smo počeli da pratimo pre 10 godina kada je 16-godišnja devojčica ubila oca koji ju je seksualno zlostavljao. Ona je tokom sudskog procesa rekla da je on imao odnose i sa njenim sestrama - objašnjava Petrovićeva i dodaje da je sve to trajalo pune tri godine, a da pri tom niko u kući ništa nije primetio.

Kako je ovo u patrijarhalnoj Crnoj Gori bila tabu tema i nešto nezamislivo, bilo je veoma teško doći do sigurnih podataka jer se to krije kao najveća sramota. Led je, izgleda, probila očajna majka koja je zatražila pomoć od ove organizacije i otkrila da je njena maloletna ćerka zatrudnela u incestnom odnosu.

- Nama se za minulih 19 godina javilo šest devojčica koje su zatrudnele u incestnim odnosima, uglavnom sa očevima, dok je jednu devojčicu silovao stric, a drugu brat od strica. Sve one su se porodile u bolnici i ta deca su data na usvajanje - kaže Petrovićeva i izražava bojazan da je taj broj znatno veći na nivou cele Crne Gore, a da se to i dalje krije.

Ona strahuje da se neke devojčice možda porađaju i ilegalno, a da se i ne govori o nasilnim prekidima takvih trudnoća.

Na sumnje da su incesti i seksualna uznemiravanja i zlostavljanja devojčica i devojaka mnogo učestalija pokazuje i podatak da se ovoj nevladinoj organizaciji za proteklih 10 godina za pomoć obratilo čak 27 devojaka od 16 do 29 godina starosti.

2024 © - Vesti online