Nedelja 22.11.2015.
17:44
Srna

Alijin ratni telohranitelj na čelu obaveštajaca BiH

wikimedia.org
wikimedia.org
Princip je isti, sve ostalo su nijanse

- To je čovek koji je bio zadužen za unutrašnju bezbednost, a tokom rata bio je pratilac Alije Izetbegovića. Imao je određen kontakte sa stranim državljanima koji su dolazili u našu zemlju i takva ličnost nije najpogodnija da bude na tako odgovornoj funkciji - rekao je Žunić. 

Žunić je rekao da se SNSD ne slaže sa idejama i mogućnošću da pojedini ljudi koji su obeleženi ratnom prošlošću, ratnom istorijom, a naročito pričom koja je vezana za (muslimansku obaveštajnu službu) AID, za dolazak mudžehadina na ove prostore, budu u službama koje trebaju da se bore protiv opasnosti koje trebamo svi biti svesni. 

Žunić je rekao i da niko nema pravo i ne sme povezivati bilo koji narod sa terorizmom, posebno u BiH, gde je to osetljivo pitanje. 

On je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeli sve aktivnosti da zaštite građane Srpske i BiH, ali da je potrebno da svi daju doprinos u borbi protiv terorizma. 

- Verujem da ćemo svi zajedno smoći snage da se izborimo sa tom pošasti. Očekujem da će i sa nivoa BiH to shvatiti ozbiljno i da ćemo zajedno ući u borbu protiv terorizma - izjavio je Žunić. 

Prema njegovom mišljenju, da bi borbu protiv terorizma sproveli kvalitetno, svi moraju biti na istom zadatku i imati "zajedničku priču". 

2024 © - Vesti online