Nedelja 22.11.2015.
15:08
telegraf.rs

Prvi sneg blokirao region: Padala stabla, iskakali dalekovodi

Tanjug
Prvi sneg doneo muke komšijama u regionu

Sneg je u noći između subote i nedelje prekrio region, pa je tako došlo do prekida snabdevanja električnom energijom u pojedinim gradovima, a padavine su najviše problema prouzrokovale na području Like i Republike Srpske.

Putevi u Semberiji očišćeni su od prvog snega ove godine, koji je u toku noći napadao do pet centimetara visine, rekao je Srni direktor “Bijeljina-puta” Nemanja Tolj. Prema njegovim rečima, ekipe “Bijeljina-puta” obišle su sve putne pravce u regiji i posuli abrazivni materijal i so na magistralne puteve, dok su gradske ulice posute isključivo solju.

Tolj kaže da je tokom noći na teren izašlo sedam ekipa, a po potrebi za ovu zimsku sezonu spremno je 16 ekipa za čišćenje snega.

Haos i u Hrvatskoj

Sneg i jaka bura u Primorju otežavaju saobraćaj, a kako se saznaje u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, za sav saobraćaj je zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene, dok je na svim putevima u Lici obavezna zimske oprema. Mokar sneg koji pada na području opštine Novi Grad prouzrokovao je probleme u snabdevanju električnom energijom.

Od 9 časova u kvaru je dalekovog Tukovi–Novi Grad, zatim dalekovodi Dobljin i Blatna i to na delu od Rudica do opštine Krupa na Uni, kao i dalekovod Svodna na pravcu dolinom Japre, te na pravcu prema Radomirovcu.

Sve ekipe “Elektrodistribucije” su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

2024 © - Vesti online