Ponedeljak 17.05.2010.
13:43
Vestionline

Đurić: Rekonstrukcija tima za LŠ

Đurić je u intervjuu za "Večernje" rekao da već od ponedeljka počinje realizaciju planova za jesen kao i da će biti rekonstrukcije tima za Ligu šampiona.

"Ovo je bila izuzetno naporna takmičarska godina. I zato, kada se sav taj trud na kraju isplati pobedom, rezultat mora da bude drag. Takmičili smo se sa neizvesnošću od prvog do 30. kola, ali sam bio siguran sve vreme da će titula ostati u Partizanu. Kada su se problemi pojavili, znao sam da ću iz njih da izađem kao pobednik. Pokazalo se i kroz te probleme da je ovo veliki klub koji ne zavisi od pojedinaca i da ga ne mogu uzdrmati ni Dragan đurić ni neko drugi, ko god da je iz njega otišao. Ako ne napraviš rezultat, moraš da znaš šta sledi, kao što su to znali Jokanović i Stevanović... To je ljudski. Naravno, ne bih pobegao, nego bismo pronašli najbolje rešenje. Ne patim od funkcije, ali crno-beli moraju uvek da budu uspešni i to je teret sa kojim treba da se nose svi predsednici, treneri... Kad budemo krenuli u realizaciju plana, moraćemo u naredne tri sezone da budemo prvaci. Sviđalo se to nekom ili ne. Partizan je organizaciono i kadrovski najmoćniji klub u Srbiji, bez ljutnje", rekao je Đurić.

Na pitanje koji su naredni koraci i planovi Partizana, Đurić je odgovorio?

"Partizan ima strategiju za naredne tri godine. Nismo uspeli da uzmemo duplu krunu, komšijama je pripao Kup, i ja im čestitam, a Vojvodina nas je zasluženo pobedila, jedino ona ove sezone na domaćoj sceni. Ipak, prvenstvo je najbitnije... Time je prvi deo plana realizovan. Od danas idemo na drugi deo - stvaranje tima za Evropu. Da vidimo šta možemo da uradimo na međunarodnoj sceni. Taj tim koji stvorimo u narednih 15-20 dana trebalo bi da u naredne tri sezone ostane na okupu. Cilj je da napravimo ekipu koja će igrati zajedno bez većih promena i da ona napravi nešto značajno u Evropi, pogotovo u Ligi šampiona", dodao je Đurić.

Trener traži napadača

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da je tim trenutno mnogo jak na individualnom planu i da bi, ako ekipa ostane ista, uz dva ili tri pojačanja sam sebi kao cilj postavio plasman u LŠ.


"Treba nam jedan napadač brzinski dobrih svojstava, takav i jedan bočni igrač. I jedan tipa (Ljubomira) Fejse. Ritam utakmice mora da bude 30 odsto jači. Ako ostanemo na okupu uz ta adekvatna pojačanja onda želim pritisak".

Kada su u pitanju potencijalna pojačanja ili odlasci iz Humske, Đurić kaže:

"Prvo, naš budžet za ove prilike, za ekonomsku krizu i uslove u Srbiji, prevelik je. što se tiče odlazaka igrača, ovog puta će biti malo veća rekonstrukcija, jer će otići fudbaleri koji su u godinama, oni koji imaju visoke ugovore... Jedan manji deo ugovora mora da bude sveden na nivo podnošljiv za Partizan. Mi smo sredina u kojoj fudbaler ne može da se obogati. U Partizanu treba da se postane igrač, pa da se to naplati u Evropi. Bio sam sa fudbalerima na večeri pred derbi, i niko nije pitao niti pomenuo premije. Znaju, sve što smo im obećali do sada, ispunili smo. Priča se da će gro igrača da ode, ali to nije tačno. Ako bude odlazaka, moraćemo da imamo pripremljene prave zamene. i već radimo na tome", zaključio je prvi čovek crno-belih.

2024 © - Vesti online