Nedelja 22.11.2015.
10:42
Tanjug

Obama zove Putina: Prilagodi nam se!

Reuters
Treba da nam se pridružiš, ali batali Asada

Završavajući svoj devetodnevni obilazak Turske i Azije, Obama je, takođe, pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da se pridruži koaliciji na čelu sa SAD, podsetivši da je ID optužena za prošlomesečno obaranje ruskog putničkog aviona u kojem je ubijeno 224 ljudi, prenosi AP.

- On (Putin) mora da goni ljude koji su ubili ruske državljane - istakao je Obama, pre nego što je iz Malezije krenuo za Vašington. 

Iako je Rusija pojačala svoje vazdušne udare u Siriji, Obama je primetio da je Moskva fokusirala svoju pažnju na umerene pobunjenike koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Insistirajući da nasilje u Siriji ne može da bude zaustavljeno sve dok je Asad na dužnosti, Obama je pozvao Rusiju na "strateško prilagođavanje" uz okončanje podrške sirijskom predsedniku.

Sa Obamom će se u utorak (24. novembar) u Beloj kući sastati francuski predsednik Fransoa Oland, a kako je predviđeno, razgovaraće o tome kako ojačati međunarodnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države. Nakon toga, Oland će se otputovati u Rusiju gde će razgovarati sa Putinom, navodi američka agencija.

2024 © - Vesti online