Nedelja 22.11.2015.
06:24
D. Lj. Joksić - Vesti

Štancovali 30.000 lažnih ličnih karata

toronto.ctvnews.ca
Ukradeni identitet: Lažne lične karte (Fotot: Ilustracija)

Najveći broj primeraka koje je "Fokus" predao MUP-u bile su u parovima, s istim likom, imenom i identitetom, ali različitim adresama, što znači da su najverovatnije bile izdate za višekratno glasanje. Zabeležen je i slučaj da se isti lik nalazi na šest ličnih karata, s tri različita identiteta i matična broja, i šest različitih adresa.

Izvori "Fokusa" navode da je prilikom štampanja falsifikovanih ličnih karata bila korišćena baza podataka MUP-a, a u tajnom projektu su učestvovali i policijski funkcioneri. Koristio se identitet građana koji nisu u Makedoniji, ali i onih koji se nalaze u državi, ali su bili partijski vojnici od poverenja.

Postoji sumnja da su korišćene za glasanje na poslednjim izborima kad je ponovo "ubedljivo" pobedila stranka na vlasti premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE.

Na to ukazuju i "bombe", odnosno tajno prisluškivani telefonski razgovori koje je obelodanila opoziciona SDSM gde se čuje razgovor ministara VMRO-DPMNE i visokih funkcionera policije kako se pripremaju lažne lične karte za izbore.

Policija nije saopštila šta će preduzeti u vezi s ovim skandaloznim slučajem.
 

2024 © - Vesti online