Subota 21.11.2015.
17:00
mondo rs

Crveni alarm: Sneg, jak vetar i obilne padavine

Tanjug/AP
Zavejalo u komšiluku

U Hrvatskoj na Sljemenu je već počeo da pada sneg, a tokom dana očekuje se i u nižim predelima.

Nad severnom Italijom se produbljuje ciklon (Oto), pa se očekuje njeno premeštanje preko Jadrana dalje na jugoistok, prenosi Index.hr.

U celoj BiH danas se očekuje naglo pogoršanje vremena, uz jaku kišu, vetar i zahlađenje. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 14 do 20 stepeni Celzijusovih, u višim predelima malo ispod nule.

Očekuje se da će pasti od 25 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, a u Hercegovini i zapadnim područjima BiH između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 100 litara, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I u Srbiji se očekuje veliko zahlađenje. Kiša od jutros pada u više gradova. Iz "Puteva Srbije" apelovali su na vozače da budu oprezni zbog mogućeg stvaranja poledice.

Sutra će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Duvaće slab i umeren vetar, na severu i zapadu severni i severozapadni, u ostalom delu veći deo dana jugozapadni, mestimično i jak. Najniža temperatura biće od dva stepena na severu do 12 na jugu i jugoistoku, najviša od šest na severu i severozapadu do 17 na jugu i jugoistoku.

2024 © - Vesti online