Petak 20.11.2015.
17:38
A. Zarić - Vestionline

Zaključavajte vrata! Lopovi imaju novu "foru"

pixabay.com
Zdravo, ja doš'o po vaše pare/nakit/šta nađem...

Jedne noći, malo posle ponoći, stanarka zgrade na Voždovcu Snežana S. čula je neobične zvukove, kao da neko hoće da uđe u stan.

- Znate kako zaškripi kad pritisnete kvaku? Pomislila sam da mi se učinilo, ali sam onda opet čula isti zvuk. Otišla sam do ulaznih vrata i kroz "špijunku" videla da muškarac brzo silazi niz stepenice. Muž je pogledao kroz prozor i video ovoga kako istrčava iz zgrade. Tad sam osetila strah, jer gotovo svakodnevno ostavljam otključan stan dok sam kod komšinice u stanu pored mog - priča Snežana i dodaje da je "ponoćni posetilac" bio obučen u crno i sa kapuljačom na glavi.

Ne bismo da paranoišemo, ali sve nam se čini da nije hteo samo da poželi "laku noć" Snežani i njenom mužu... 

Šta da su vrata bila otključana a ona sama? Onaj u crnom bi ušao unutra i ko zna šta bi se dogodilo. Ako je, npr. u pitanju narkoman (a takvih je mnogo širom grada), taj ne preza od nasilja, samo da uzme "neki dinar" za heroin. Em bi bila opljačkana em bi dobila batine i(li) još nešto gore. 

Dakle, nema više onoga "neću da zaključavam, idem samo do komšije po kafu/trknuću do prodavnice, brzo ću". Sve i da se vraćate za minut i da neko ostaje u stanu, zaključajte vrata! Baš svaki put! Nemojte da vas mrzi. Nemojte da zbog nekoliko sekundi (koliko vam treba da obrnete ključ u bravi) u stanu zateknete neznanca, ostanete bez torbe koju ste okačili pored vrata, vaše dete dobije šamar...

2024 © - Vesti online