Ponedeljak 17.05.2010.
09:44
Srna

Kina: Satarom na devojke u tržnom centru

Pet žrtava nalazi se i dalje na bolničkom lečenju, a dve devojke su u teškom stanju. Napadač je posle zločina izvršio samoubistvo skočivši sa trećeg sprata. Policija ispituje motive ovog napada.

U gradovima širom Kine preduzete su razne mere bezbednosti posle niza napada na decu, posebno oko škola i obdaništa. Prema poslednjim podacima, u prethodnih pet napada u školama i odbaništima u Kini ubijeno je 17 osoba, uključujući 15 dece, a ranjeno je 80 ljudi.

Prema izveštavanju medija, sve ukazuje na to da je sinoćni napadač namerno napao samo mlade žene. Analitičari navode da ovi napadi ukazuju na činjenicu da se Kina, gde je bila niža stopa nasilja od zapadnih zemalja, suočava sa sve većom pretnjom po bezbednost od nezadovoljnih pojedinaca, porastom slučajeva mentalnih oboljenja i slabije socijalne kontrole.

Rezultati istraživanja ukazuju na porast mentaln obolelih Kineza, što je u mnogome prouzrokovano stresom u najnaseljenijoj zemlji na svetu u kojoj se ritam života sve više ubrzava, a podrška društva, kakva je postojala ranije, sada izostaje. Prema rezultatima poslednjeg istraživanja, 173 miliona odraslih Kineza pati od nekog oblika mentalnog poremećaja, a 91odsto obolelih ne prima nikakvu profesionalnu pomoć.

2024 © - Vesti online