Ponedeljak 17.05.2010.
08:35 >> 15:18h
Tanjug

Tadić na kraljevačkoj farmi krava

Foto Arhiva

 Tadić je, tokom posete domaćinstvu Milana Milenkovića rekao da je preduslov razvoja poljoprivrede ulaganje u njene najisplativije grane, a jedna od njih je mlekarstvo.

Predsednik Srbije je ocenio da primer Milana Milenkovića, koji je na svom imanju podigao farmu krava i pogon za proizvodnju mleka, pokazuje da je uz podsticaj države moguće ostati na selu i razviti biznis na sopstvenom imanju.

"Ovo je način da ljudi ostanu na selu. Ovih dana govorili smo mnogo o ravnomernom regionalnom razvoju, a nijedan region ne može se razvijati ukoliko je ispražnjen od ljudi", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, osim ohrabrenja ljudima da ostanu na selu, država mora razvijati poljoprivredne institute kako bi se proizvodnja poljoprivrednih proizvoda u Srbiji u najvećoj mogućoj meri modernizovala.


Posle posete imanju Milenkovića, Tadić će prošetati centrom Kraljeva, gde će razgovarati sa građanima, a posle toga obratiće se privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori. On će obići i proizvodni pogon kompanije ''Radijator inženjering'' i, na kraju posete, pogon kompanije ''Amiga''.

2024 © - Vesti online