Petak 20.11.2015.
17:18
S. Sudar - Vesti

Ceca Kitić: Darujem svoj jedini srpski dres!

A. Čukić
Svetlana Ceca Kitić

- Nisam reagovala kao sportista, nego kao čovek. Ovoj aukciji sam se priključila iz srca, prvenstveno ljudski. Ne znam ni ko bi rekao "Ne" na ovakav poziv, jer ne možemo da zatvorimo oči i pravimo se da nam je svejedno što postoje mališani kojima je pomoć za lečenje neophodna u inostranstvu. Moramo svi da se potrudimo i pomognemo im da se izbore za svoje živote. Pa ima li lepšeg ukrasa na svetu nego što su deca - kaže legendarna Ceca Nacionale, koja je udarila neizbrisiv pečat domaćem i svetskom sportu.

Pored brojnih medalja, osvojila je i onu najsjajniju - zlatnu na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine. Za predstojeću aukciju čije je finale zakazano za 2. decembar u Centru Sava posle dokumentarnog filma "Mora da to nije sve", odabrala je dres, za koji je najemotivnije vezana.

- Sve što sam u karijeri osvojila, bilo je pod jugoslovenskom zastavom. Ovo je moj jedini srpski dres i za njega sam emotivno vezana više nego za bilo šta što imam. Zato sam na kraju odabrala to, jer srcem dajem ono što najviše volim za pomoć koja je našoj deci neophodna - u dahu nam je rekla Svetlana Kiti,ć koja je pozvala sve da se pridruže ovoj akciji.

- Čestitam vašem listu koji je uvek umeo i da prepozna i da inicira humanitarne akcije, što se pridružio ovoj priči i pozivam vaše čitaoce iz celog sveta, sve humane ljude da se uključe u aukciju sportske opreme "Da bude dobro" i time pomognu bolesnoj deci Srbije kojima je neophodno lečenje u inostranstvu - poručuje Svetlana Kitić.

Pogledajte više na http://dabudedobro.com/aukcije

2024 © - Vesti online