Četvrtak 19.11.2015.
15:45
S. Sudar - Vesti

Emocije koje se šire

Vesti
Milan Žamac

- Mi ćemo učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji i aukciji svom svojom snagom, emocijom, radom, voljom i uložićemo raspoloživa sredstva kako bismo na sve moguće načine pomogli oboleloj deci Srbije kojima je neophodno lečenje u inostranstvu - kaže Milan Žamac, ispred HO Singidunum.

Po njegovim rečima, HO Singidunum je udruženje građana osnovano pre deset godina, a čiji je osnovni cilj bila pomoć u školovanju za nezbrinutu decu.

- Ta ideja se rodila spontano, verovali ili ne, u kafani. Shvatili smo da je besmisleno da dajemo velike napojnice za kafanske usluge kada možemo da ih usmerimo u nešto mnogo korisnije. A ima li šta plemenitije, nego pomoći decu kojoj je to preko potrebno i otvoriti im vrata budućnosti - objašnjava naš sagovornik.

Za deceniju unazad, HO Singidunum je okupio pedesetak stalnih članova. Danas brinu o školovanju desetoro dece.

- Jednu devojčicu poreklom iz Republike Srpske, a koja je ostala prvo bez oca a potom majke, a onda i bez bake i deke koji su nastavili brigu o njoj,  iškolovali smo od njene osme godine do punoletstva. I srećni smo što smo doprineli da stane na noge i dalje nastavi sama - objašnjava Žamac, inače naš ugledni izdavač.

Humanitarnoj akciji "Da bude dobro" odmah su se rado pridružili jer je član njihove organizacije i Boško Savković, producent filma "Mora da ovo nije sve".

- Priča o Nađi i Jovanu je pokrenula emocije koje se šire dalje. Pridružite nam se da pomognemo svi zajedno našoj deci – poručio je Milan Žamac u ime HO Singidunum.

Pogledajte više na http://dabudedobro.com/pocetna

2024 © - Vesti online