Četvrtak 19.11.2015.
11:19
Vestionline

Berdih - Đokovićeva omiljena mušterija

Reuters
Samo dva puta izlazio kao pobednik u 22 meča sa Novakom Đokovićem: Tomaš Berdih

Njih dvojica odigrali su 22 meča, a naš as je izašao kao pobednik u čak 20 duela. Poslednji put, Čeh je osetio slast pobede protiv najboljeg tenisera današnjice 2013. godine u Rimu. Od tada, Srbin je zaređao sedam trijumfa. Najbolniji poraz Novak je doživeo od Berdiha u polufinalu Vimbldona 2010. godine, kada je Čeh pobedio našeg asa ubedljivo - 3:0.

U ovoj godini, Novak i Tomaš sastajali su tri puta, i sva tri je naš as izaašo kao pobednik. Na startu sezone u Dubaiju, Novak je pobedio Berdiha 2:1 u setovima.

Velika borba viđena je i na Mastersu u Monte Karlu, kada je najboljem teniseru današnjice trebalo tri seta da stigne do trijumfa. Nije bilo lako ni na Mastersu u Parizu pre desetak dana, kada je Đoković slavio posle dva seta u polufinalu, ali oba su dobijena u taj-brejku. 

Iako skor kaže da je Novak apsolutni favorit, Berdih se pokazao u 2015. godini kao tvrd orah za srpskog asa, koji će pokušati blistavu sezonu da kruniše odranom trona u Londonu, što bi mu bila 11. titula u ovoj sezoni.

U prethodna dva kola grupe A, Đoković je pobedio Nišikorija i izgubio od Federera, dok je Berdih poražen u oba meča i bez šanse je za polufinale.

2024 © - Vesti online