Sreda 18.11.2015.
21:47 >> 22:00h
Srna

Pucnjava u Sarajevu, ubijena dvojica vojnika

Srna
Ubijena dva vojnika u Sarajevu

Ubica je ušao u obližnju kladionicu, gde je ubio dva vojnika, nakon čega je izašao iz kladionice i počeo da puca po autobusu, u kojem je ranio trećeg vojnika.

Ubica je u bekstvu. Pucnjava se dogodila u 19:35 sati.

Sarajevski portal "Kliks" javlja da su na mestu događaja prisutni pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, ali i Vojna policija Oružanih snaga BiH.

U sarajevskom naselju Rajlovac vlada opsadno stanje. Pripadnici specijalnih jedinica MUP-a KS sa dugim cevima blokirali su šire područje kako bi što pre locirali napadača.

Još bez potvrde o terorističkom napadu

Reuters

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Perica Stanić rekao je, povodom dvostrukog ubistva u sarajevskom naselju Rajlovac, da ovog trenutka ne može da potvrdi da je reč o terorističkom napadu.

- Imamo informaciju o događaju. Obezbeđujemo svoju zgradu. Digli smo nivo bezbednosti. Čekamo obaveštenje od MUP-a Kantona Sarajevo. Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije - istakao je Stanić.

On je naveo da je indikativno to što su ubijena dvojica, što je to bilo na kapiji. - Za sada ne možemo reći da je reč o terorističkom činu i dok god ne budemo našli izvršioce i utvrdili činjenice, odnosno to ne urade kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo, nećemo se moći odrediti u tom pravcu - rekao je Stanić za "Avaz".

On je dodao da je ubistvo najverovatnije izvršeno vatrenim oružjem i da za sada nema informaciju da je bilo upotrebe eksploziva.

Nakon primljene dojave, Sipa je formirala uviđajnu ekipu koja se uputila na mesto događaja u slučaju potrebe angažovanja.

Prema saznanjima "Avaza", napadač je Enes Omeragić, nastanjen u Sokolju.

2024 © - Vesti online