Četvrtak 19.11.2015.
07:45
D. Lj. Joksić - Vesti

Političari glume sebe za džabe

Fonet/AP
Pokaza se u "Montevideu": Robert Pešut Manjifiko

Reč je o urnebesnoj komediji i satiri sa tragikomičnim krajem za koju je scenario osam godina pisao i dopisivao vlasnik popularnog skopskog radija Bubamara Ranko Petrović. Iako je film počeo da se snima, na finalizaciji scenarija i dalje rade poznati autori, humoristi i satiričari iz regiona, među kojima je i dr Nele Karajlić. Okupljeni u takozvanom Balkan satira drim timu oni dopunjuju radnje svojim lokalnim karakterom, prepoznatljivim humorom i duhovitošću.

U ovom projektu ujedinjeni su najveći satiričari, političari i muzičari sa Balkana, a na projekcije filma "Gradonačelnik je nevin" koji će biti prikazivan u bioskopima i na gradskim trgovima, građani će odlaziti sa većim zadovoljstvom nego na biračka mesta, smatraju autori filma.

- U filmu humora i satire "Gradonačelnik je nevin", pored pravih glumaca, svoje uloge imaju najpoznatiji i najmarkantniji gradonačelnici, savetnici i odbornici sa područja čitavog Balkana. Na ovakvu ideju smo došli izazvani odličnim glumačkim sposobnostima velikog broja ličnosti iz političkog života. Njihova spontana glumačka igra i staž pred televizijskim kamerama je briljantna. Sigurno bi oni tako zasijali u punom sjaju i pred filmskim kamerama - kaže Ranko Petrović.

Muziku za film rade najpoznatiji balkanski autori Momčilo Bajagić Bajaga, koji je do sada komponovao za brojne filmove i pozorišne predstave, između ostalih i za filmove "Ni na nebu, ni na zemlji", "Profesionalac"... Komponovanja za film "Gradonačelnik je nevin" latili su se i Robert Pešut poznat kao Manjifiko koji je komponovao muziku za filmski hit "Montevideo, Bog te video" u režiji Dragana Bjelogrlića, Vlatko Stefanovski, ali i bendovi Dubioza kolektiva i S.A.R.S.
Veći deo budžeta za film je skoro obezbeđen, a značajnu finansijsku olakšicu predstavlja činjenica da opštinski savetnici, odbornici, političari i gradonačelnici neće biti plaćeni i potplaćeni, već će u filmu učestvovati bez honorara, kao deo njihovog opredeljenja da rade "za dobrobit naroda".

Glumci - tajna

Film "Gradonačelnik je nevin" snimaće se u više gradova bivših jugoslovenskih republika i u Bugarskoj. Značajan deo filma koji se odnosi na Makedoniju i njen glavni grad je već završen, ali i taj deo će sigurno biti dopunjen aktuelnim događajima i replikama bivših i sadašnjih funkcionera. Iako je snimanje filma uveliko počelo, nije poznato ko je od profesionalnih glumaca angažovan u ovom filmu. Imena glumaca, za sada su, strogo čuvana tajna.
 

U filmu učestvuju pravi likovi iz političkog života koji u svojim replikama govore autentičnim stilom o donošenju Detaljnih urbanističkih planova, seči drva, borbi sa zagađenim vazduhom, govorom biznismena, uvlakača, potpaljivača i manipulatora narodom.

2024 © - Vesti online