Sreda 18.11.2015.
15:19
Tanjug

Oland najavio: Sa Rusijom i Amerikom protiv džihadista

Reuters
Nismo mi objavili rat Islamskoj državi, nego ona nama: Fransoa Oland

Oland je upozorio da ID predstavlja pretnju po ceo svet, te da će razgovarati o koordinisanju napora u borbi protiv islmista sa američkim predsednikom Barakom Obamom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenele su agencije.

- Sledećeg utorka idem u Vašington, a u četvrtak u Moskvu kako bih razgovarao sa Barakom Obamom i Vladimirom Putinom o koordinaciji naših napora kako bismo zajedno radili na postizanju ovog cilja (pobede nad ID) u najskorije vreme. Mi treba da formiramo široku koaliciju koja može da nanese odlučujući udar - rekao je Oland.

Oland je, govoreći na skupu Udruženja gradonačelnika Francuske, pohvalio francuske snage reda na uspešno okončanoj operaciji koja je jutros izvedena u severnom predgrađu Pariza Sen Deniju.

- Reč je o izuzetno opasnoj i teškoj policijskoj operaciji, koja je imala za cilj neutralisanje terorista u Sen Deniju, a u vezi sa napadima izvedenim u petak - rekao je Oland, navodeći da je dvoje terorista ubijeno i da je više osoba uhapšeno.

Francuski predsednik je pohvalio policijske snage koje su intervenisale 13. novembra prilikom niza terorističkih napada u Parizu.

- Francuska je ponosna što ima ovako kvalitetne snage - naglasio je Oland, prenose francuski mediji.

On je ponovio da je Francuska u ratu protiv ID, objasnivši da nije Francuska prva objavila rat toj terorističkoj organizaciji, već je obrnuto.

2024 © - Vesti online